Četvrtak, Rujan 21, 2023
Text Size

Slučajne slike

plinJeste li znali? Zemni plin je lakši od zraka

U stabilnoj plinskoj instalaciji nalazi se pod tlakom uglavnom zemni plin koji je lakši od zraka i prilikom nekontroliranog izlaženja odlazi u gornje dijelove prostorija. Plin propan - butan koji se nalazi u bocama teži je od zraka, te u slučaju ispuštanja ispunjava prostore od poda prema vrhu.

Intervencije - elementarna nepogoda

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

2013-11-11 08.06.43   U Nedjelju na Ponedjeljak ( 10/11.11.2013.)   područje grada Jastrebarso i širu okolicu pogodilo je snažno nevrijeme ( Theodor)  praćeno jakim vjetrom i velikom količinom oborina ( kiše )

 

 

 

 

 

 

 Uslijed jakog nevremena praćeno jakim vjetrom i velikom količinom oborina ( kiše )  došloj do pada veliki broj stabala na prometnice , na stambene objekte , oštećenja krovova stambenih objekata .  Nakon prve dojave u jutarnjim satima prva ekipa DVD-a Cvetković izlazi sa kombi vozilom na teren , a ubrzo i druga ekipa DVD-a sa navalnim vozilom. Nakon dolaska na prvu lokaciju zajedno sa kolegama iz DVD - Jastrebarsko  pristupamo rašćišćavanju stabala s prometnice , ali zbog jakog vjetra i prijetnje padu velikog broja stabala povlačimo se na sigurniju zonu djelovanja. Zajedno s kolegama iz DVD-a Jastrebarsko samo smo se selili iz lokacije na lokaciju zbg velikog broja urušenih stabala i velikog broja poziva građana . Nakon stišavanja vjetra mogli smo krenut u rašćišćavanje prometnica od stabala do kasno popodne . Uvijeti i stanje na terenu  bilo je jako složeno i teško ali sve intervencije i zadaćeuspješno  su odrađene. Ovim putem zahvaljujemo svim kolegama vatrogascima koji su od rano jutrnjih sati pa do kasnih popodnevnih sati  mokri i promrzli izdržali cijeli dan na terenu u nemogućim uvijetima. Zahvaljujemo se i ostalim  službama  koju su zajedo s nama odradili ovaj vrlo složen zadatak.

Podatak sa izvješća Stožera zaštite i spašavanja grada Jastrebarsko ( djelovanje vatrogasnih postrojbi)

Jaskanski vatrogasci ukupno su izašli na 108 intervencija. Na intervencijama je sudjelovalo 120 pripadnika vatrogasnih postrojbi s 19 vatrogasnih vozila i dva radna stroja. Najviše je zabilježeno uklanjanje srušenih stabala na prometnicama, obiteljskim kućama i stambenim zgradama, ispumpavanja vode u podrumima, te sanacija ugroženih naselja prilikom poplave u naseljima Jastrebarsko, Malunje, Hrastje, Pavlovčani, Zdihovo, Breznik, Gornji Desinec, Donji Desinec, Prhoć, Vlaškovec, Plešivica, Petrovina, Rastoki, Brezari, Volavje, Novaki, Cvetković, Čeglje.

 

                                                             Gović 07.59.22 resize  

                                                             Gović08.09.30 resize

                                                              Gović 08.06.43 resize   

                                                               Zdihovačka 09.02.56 resize

                                                              Cvetković14.01.55 resize 

                                                              Čeglji15.16.38 resize

 

Theodor Jastrebarsko viđen od strane vatrogasaca možete pogledati Ovdje  

Foto : Ivan Batušić - Šlapica

Video : Goran Batušić- Brq

120 godina

Statistika

Posjetitelja
792
Članci
60
Web linkovi
8
Broj prikaza (hitova) članaka
246366

Online

Imamo 4 gostiju i nema članova online